Před Vánocemi spíš sháníme recepty na cukroví, ať už pečené nebo nepečené. Kompot se tak může jevit jako něco zdánlivě nezajímavého. Přesto si ho účastnící kurzů, kteří...
Řekl jsem svému tělu něžně :
”Chci být tvůj přítel”. Hluboce se nadechlo a odpovědělo :
”Čekám na to celý svůj život.”
”Chci být tvůj přítel”. Hluboce se nadechlo a odpovědělo :
”Čekám na to celý svůj život.”
Stravování nebylo nikdy dříve předmětem tolika diskusí a nikdy nebylo v této oblasti tolik nejasností a zmatku jako v posledních letech. Mnoho omylů na tomto poli vzniká i díky komerčnímu vlivu, kdy trh je zavalen „zaručeně zdravými“ potraviny a my tlakem reklam, abychom si je kupovali. K orientaci v tom zmatku by mohlo pomoci porozumění a návrat k přírodě. Jednou z metod, která umí popsat zákonitosti přírody a její vliv na naše tělo, psychiku, zdraví a stravu je makrobiotika. Jsou však i jiné zajímavé obory a názory a proto vám zde budu ráda jako náměty k zamyšlení nechávat odkazy na články o inspirujících lidech a jejich pohled na přírodu, ekologii a stravu. A také moje krátká gratis videa či foto reportáže pro zpestření vašeho pobytu v kuchyni.
Často máme doma suroviny a potraviny, které kromě toho, že je používáme při přípravě jídla, mohou posloužit i jako lék. Zde je přehled těch nejzákladnějších...
Rogera Greena jsem poprvé potkala před 15 lety v Praze, kdy měl velmi inspirativní přednášku o Feng-shui. Stejně inspirativní je jeho přístup ke stravě. Mám...
A ještě krátké představení jména mého nového webu BeMacroBio. Jeho význam je „co znamená být makrobio“, ne „buď makrobio“. Není tudíž agitací, abyste se stali...